heltvanligdag.blogg.se

Vi är en helt vanlig familj i en helt vanlig förort. Vi bloggar om helt vanliga saker, en helt vanlig dag.

Stoppa värkar med brikanyl är darrigt värre!

Publicerad 2013-03-29 05:32:00 i Allmänt, Kidsen,

Så har en dag till gått. Det är nu tidig morgon, det har börjat ljusna ute. Nu e det alltså ca 50 timmar sen vattnet gick. Att ligga på sjukhus är faktiskt ganska stressande, man kan inte tro att det skulle va så, men man får liksom aldrig vara i fred,
Först så i morse (igår är det nog klassat som nu) flyttade en annan mamma in på rummet. Hennes vatten hade gått och hon låg bara och väntade på att värkarna skulle sätta igång. Hon va i vecka 35. Så jag spenderade förmiddagen med att lyssna på hennes andning och hur hennes värkarbete startade , nån gång på eftermiddagen körde de ner henne till förlossningen, då hade hon 5 minuter mellan värkarna och ville ha smärtlindring, hon gosar nog med sin bebis nu :)
Sen är jag jätteorolig gör Marina som jag haft lyxen att dela korridor med. Vi är från samma mammagrupp och hon har varit inlagd här på avdelning 12 hon med. Hennes flöden va dåliga och hennes lille kille har inte riktigt fått all den näring han behöver. Nu på förmiddagen visade hennes Ultraljud att läget var ännu mer försämrat och att hon skulle få träffa läkaren för att se hur de skulle gå vidare. Hon dök aldrig upp för en fika här med mig så jag kollade med systern vad läget var då marina inte svarade på meddelande på telefonen. Då fick jag veta att de kört iväg henne, av vad jag förstog til Karolinska där hon antagligen blivit snittad. Så nu längtar jag tills hon hör av sig. Man blir ganska attached till varandra även om man inte känner varann sen innan när man delar oron för sina ofödda barn. Tror inte riktigt nån som inte har upplevt det här kan förstå vilken ångest det ändå är.
Mer om mig idag... Jag har fått antibiotika i dropp och det fick bukt på bihåleinflammationen jag haft, men blodprover visar att jag tydligen har en infektion kvar i kroppen och den ökar så nu har de bytt till en bredare antibiotika, så nu hoppas jag att den ska hjälpa. Har fått båda doserna med kortison också, jag fick nån speedvariant av det på grund av infektionen så jag reagerade med lite mot det, jag blev alldeles rödblommig och såg ut som värsta påskkärringen med knallröda kinder :) sen har de gett mig bloduttunnande för att förhindra blodproppar av allt stillaliggande. Sen lyckades jag få värkar på kvällen vilket inte var helt optimalt, så då fick jag värsta bautadosen med brikanyl vilket jag kan säga var sjukt vidrigt. Värkarna stannade av i princip omgående, men jäklar vad skakig jag blev, jag tror min puls gick upp i 390 och jag skakade så mycket av medicinen så höll jag ett vattenglas hade de kunnat använda mig som vattenspridare. Helt galet, fick även nåt långtidsvärkande som inte är i närheten lika jobbigt att hantera sen så nu är det bara hålla tummarna att jag slipper den där hemska brikanylchocken för all framtid. Haha jag tror den där botade alla framtida astmaattacker jag nånsin kan tänkas få :p
Har börjat få lite sammandragningar igen men inget som känns "fel" utan mer av sorten som tränar magen.
Idag var även Alex förbi på en snabbvisit och lämnade ombyten och tandborste etc. Så himla skönt att få duscha å känna sig som människa igen. Han kunde inte stanna då han var tvungen att åka hem till barnen. De har varit påskkärringar idag dom små liven, fick en bild på dom som jag tittat på tusen gånger, saknar dom så jag håller på å gå sönder. Molly har ritat ren teckning åt mig oxå. Gullunge!
Men nu gäller det att hålla sig sysselsatt så inte tankarna äter upp en. Alex shoppade loss garner till mig så jag kan bli färdig med alla beställningar på babyconverse jag har. Så nu är det bara å jobba på.

https://cdn3.cdnme.se/4023384/6-3/pic_51551946e087c35dde2b0991.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4023384/6-3/pic_51551946e087c35df048477c.jpg" class="image">

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela